Current Affairs and General Knowledge Quiz 15-16th May 2018

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz  that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-PO,Clerk, SBI, NIACL, Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. The first-ever all-woman Post Office Passport Seva Kendra (POPSK) has started operations in which city?
Ans-Phagwara

2. Who has been honoured with the DRDO Lifetime Achievement Award – 2017?
Ans-V K Saraswat

3. Who has won the 2018 Formula 1 Spanish Grand Prix tournament?
Ans-Lewis Hamilton

4. What is the India’s GDP growth forecast for 2018-19, as per latest UN World Economic Situation and Prospects (WESP) report 2018?
Ans-7.6%

5. Which state government will launch free treatment scheme for the road accident victims?
Ans- Gujarat

6. Who has become the India’s youngest women to scale Mt Everest from Nepal side?
Ans-Shivangi Pathak

7. Who has been sworn-in as new Chief Justice of Manipur High Court?
Ans-Ramalingam Sudhakar

8. The Bishop Falls is located in which state?
Ans-Meghalaya

9. Dilip Tirkey, who is the newly appointed chairman of Odisha Tourism Development Corporation (OTDC), is the former player of which sports?
Ans-Hockey

10. Which Indian American personality has become the first South Asian to be elected in Oregon in the western US State?
Ans-Susheela Jayapal

No comments:

Post a Comment

Follow us on