Current Affairs and General Knowledge Quiz 17-18th May 2018

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz  that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-PO,Clerk, SBI, NIACL, Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. Which movie has won the best film award “Palme d’Or” at the 2018 Cannes Film Festival?
Ans-Shoplifters

2. Who has been appointed as the new Chairman of Lalit Kala Akademi?
Ans- Uttam Pacharne

3. Prajnesh Gunneswaran, who has won the T.K. Ramanathan award for the year 2017-18, is associated with which sports?
Ans-Tennis

4. Who has been appointed as the full time Chairman and Managing Director (CMD) of Coal India Limited?
Ans-Anil Kumar Jha

5. Which country’s hockey team has won the 5th Women’s Asian Champions Trophy 2018?
Ans-South Korea

6. Which country has launched the world’s first floating nuclear power station?
Ans-Russia

7. Who has taken charge as the new President of Hockey India (HI)?
Ans-Rajinder Singh

8. Raghuvir Singh, who passed away recently, was the freedom fighter from which district of Uttar Pradesh?
Ans-Muzaffarnagar

9. The Farakka Barrage is built across which river?
Ans-Ganga

10. Which Bollywood personality has been honoured by European Union for strengthening Europe-India cultural ties?
Ans-Amitabh Bachchan

No comments:

Post a Comment

Follow us on