Current Affairs and General Knowledge Quiz 19-20th May 2018

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz  that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-PO,Clerk, SBI, NIACL, Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. Which state government will launch the ‘Chatra Parivahan Suraksha Yojana’ to ensure safety of girl students?
Ans- Haryana

2. Which country hosted the 26th BASIC Ministerial Meeting on Climate Change?
Ans-South Africa

3. Who will become the first female president of the New York Stock Exchange (NYSE)?
Ans-Stacey Cunningham

4. Dr Hemu Adhikari, who passed away recently, was the noted personality from which field?
Ans- Film Industry

5. Who has won the prestigious 2018 Man Booker International Prize for fiction?
Ans-Olga Tokarczuk




6. Which state government has launched ‘Nidaan’ software for disease monitoring?
Ans-Rajasthan

7. The 2018 National Anti Terrorism Day (NATD) is celebrated on which date in India?
Ans- May 21

8. Which country is hosting its first-ever Shanghai Cooperation Organisation-Regional Anti-Terrorist Structure (SCO-RATS)?
Ans-Pakistan

9. India’s first national sports university will come up in which state?
Ans-Manipur

10. Which Indian organisation has recently signed a pact with ABB India to benefit country from AI & robotics?
Ans-NITI Aayog

No comments:

Post a Comment

Follow us on