Current Affairs and General Knowledge Quiz 21-22th May 2018

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz  that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-PO,Clerk, SBI, NIACL, Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. What is the India’s rank in the 2018 IMD’s competitiveness rankings?
Ans-44th

2. Who has been appointed the new chairman of the Press Council of India (PCI)?
Ans- C K Prasad

3. The 2018 World Turtle Day (WTD) is observed on which date?
Ans- May 23

4. Which Bollywood personality to promote NITI Aayog’s ‘Women Entrepreneurship Platform (WEP)’?
Ans-Sushant Singh Rajput

5. Which city is hosting the ASEAN India Film Festival 2018?
Ans-New Delhi

6. Who has become only woman in the world to climb three highest peaks in Nepal above 8,000 meters in single climbing season?
Ans-Nima Jangmu Sherpa

7. The Amrit Dhara Waterfall is located in which state?
Ans- Chhattisgarh

8. Patratu super thermal power project located in which state?
Ans-Jharkhand

9. Who becomes first company to achieve 7 lakh crore market capitalisation milestone ?
Ans- TCS

10. World Thyroid Awareness Day observed on which date?
Ans- May 25

No comments:

Post a Comment

Follow us on