Current Affairs and General Knowledge Quiz 27-28th May 2018

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz  that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-PO,Clerk, SBI, NIACL, Railways and SSC Exams.
Current Affairs and General Knowledge Quiz


1. Who has been named the Most Valuable Player in the 2018 Indian Premier League (IPL-11)?Ans-Sunil Narine

2. Who has won 2018 Indian Premier League (IPL-11)??
Ans-Chennai Super Kings has won the 2018 Indian Premier League (IPL-11) after defeating Sunrisers Hyderabad in Mumbai

3. Which city to host the main event of 4th International Yoga Day celebrations (IDY-2018)?
Ans- Dehradun

4. Which country will become the first Latin American ‘Gobal Partner’ of North Atlantic Treaty Organization (NATO)?
Ans-Colombia

5. Who has become the oldest Indian woman to have scaled the world’s tallest peak “Mount Everest”?
Ans-Sangeeta Bahl

6. Which country to host the 2018 Global Wind Summit?
Ans- Germany

7. The Talakona waterfall is located in which state?
Ans-Andhra Pradesh

8. Who has been elected as the new President of Indian Journalists Union (IJU)?
Ans- Amar Devulapalli

9. Which state government has launched the ‘Prakritik Kheti Khushhaal Kisaan Yojana’ to promote organic farming?
Ans-Himachal Pradesh

10. International Yoga day observed on which day?
Ans- 21 June

No comments:

Post a Comment

Follow us on