Current Affairs and General Knowledge Quiz 9-10th May 2018

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz  that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-Po,Clerk, SBI, NIACL,Railways and SSC Exams.
Current Affairs quiz


1. Who has been appointed as the country head for Google Cloud business in India?
Ans-Nitin Bawankule

2. Who has been conferred with the ‘Excellent Woman of Excellence’ award at the Women Economic Forum (WEF) 2018?
Ans- Nisha Bhalla

3. The 15th Finance Commission has constituted an Advisory Council to advise and assist the Commission. It will be headed by whom?
Ans- Arvind Virmani

4. Who has become the new Prime Minister of Malaysia?
Ans- Mahathir bin Mohamad

5. The Mithapur Solar Power Plant is located in which state?
Ans- Gujarat




6. Which state government has launched Rythu Bandhu scheme for farmers?
Ans-Telangana

7. What will be India’s economic growth rate in FY19, as per Fitch’s second-quarter Sovereign Credit Overview for Asia Pacific region?
Ans- 7.3 %

8. What is the India’s rank on the Global Optimism Index (GOI) in the first quarter of 2018, as per latest Grant Thornton’s International Business Report (IBR)?
Ans- 6th

9. The Sikkim government has nominated which Bollywood personality as the Green Ambassador of the state?
Ans- Mohit Chauhan

10. The Kakolat waterfall is located in which state?
Ans- Bihar

No comments:

Post a Comment

Follow us on