SSC English Quiz

Directions (1-10): In the following question, sentences are given with blanks to be filed in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four as your answer.

                            

Q1. There is an old idea in economics that if a rich and a poor country are __________ by trade, their standard of living should converge in the long run.
(a) mixed
(b) linked
(c) away
(d) meeting


Q2. By the government’s __________ some relief from raging price rise can happen any time in the next six months.
(a) notice
(b) reckoning
(c) plan
(d) suggestion

Q3. The criterion for judging a player should be his recent performances but unfortunately, the journalists are __________ to be carried away by earlier success.
(a) prone
(b) reluctant
(c) acclaiming
(d) clean

Q4. You will see signs of industry everywhere, which speak will for the __________ of these people.
(a) senses
(b) debris
(c) prosperity
(d) extravaganza

Q5. As the boat __________, all those on board fortunately managed to reach the bank of the river safely.
(a) capsized
(b) dropped
(c) sank
(d) deceased

Q6. Many things have happened __________ I met you last.
(a) before
(b) when
(c) from
(d) since

Q7. The climate is not conductive __________ good health.
(a) with
(b) from
(c) in
(d) to

Q8. Had you told me earlier I __________ the meeting.
(a) had attended
(b) have attended
(c) attended
(d) would have attended

Q9. We will have to atone __________ our misdeeds.
(a) at
(b) on
(c) for
(d) with

Q10. The candidate’s exposition was __________ for its brevity and clarity.
(a) complimentary
(b) conspicuous
(c) incomprehensible
(d) remarkable
Answers
1-b
2-b
3-a
4-c
5-c
6-d
7-d
8-d
9-c
10-d

No comments:

Post a Comment

Follow us on