Current Affairs and General Knowledge Quiz 1-2nd June 2018

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz  that cover important current affair events. Current Affairs quiz for IBPS PO,clerk, RRB-PO,Clerk, SBI, NIACL, Railways and SSC Exams.
Current Affairs and General Knowledge Quiz


1. The Somasila Dam is located in which state?
Ans-Andhra Pradesh

2. The book ‘Straight Talk’ has been authored by which Indian political personality?
Ans-Abhishek Manu Singhvi

3. Gopabandhu Sambadika Swasthya Bima Yojana is a new Health Insurance Scheme for the journalists launched by which State?
Ans-Odisha




4. What is full form of FCRA?
Ans-Foreign Contribution (Regulation) Act, 2010

5. Trilateral Naval Exercise Malabar 2018 between India, Japan and United States will be held at which place?
Ans-coast of Guam in Philippine Sea

6. Who was appointed as new PM of Italy?
Ans-Paolo Gentiloni

7. Who is current Prime Minister of Singapore?
Ans-Lee Hsien Loong

8. World No Tobacco Day was observed on which day?
Ans-31 May

9. World's first fully solar energy powered airport is......?
Ans- Cochin international airport

10. Who was appointed as new chairman of ICC?
Ans- Shashank Manohar

No comments:

Post a Comment

Follow us on