Computer Quiz for IBPS Clerk

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for IBPS Clerk-V Mains. Computer section play important role in scoring.


Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.



1. The standard protocol of the internet is ………?
1. TCP/IP
2. Java
3. HTML
4. Flash
Ans- 1

2. Which of the following is a key function of a firewell?
1. Monitoring
2. Deleting
3. Copying
4. Moving
5. None of these
Ans- 1

3.  A program that generally has more user- friendly interface than a DBMS is called a ………?
1. Front end
2. Repository
3. Back end
4. Form
5. None of these

Ans- 1

4. Computers connected to a LAN can………….?
1. Run faster
2. Share information and / or share peripheral equipment
3. Email
4. Go online
5. None of these
Ans-2

5. The acronym HTML stand for…………?
1. High Transfer Machine Language
2. High Trasmission Markup language
3. Hypertext markup language
4. Hypermedia markup language
5. None of these
Ans-3

6.  Which of the following is the communications protocol that sets the standard used by every computer that accesses Web pages information?
1. XML
2. DML
3. HTTP
4. HTML
5. None of these
Ans-3

7. A .......... is a computer attached to the internet that runs a special Web server software and can send Web pages out to other computers over the internet?
1. Web client
2. Web system
3. Web page
4. Web server
5. None of these
Ans-1

8. To reverse the effect of your last action in word ------------?
(1) Use the cut command
(2) Use the Undo command
(3) Press the delete key
(4) Use the Redo command
(5) None of these
Ans- 2

9. Several views are available in MS Front Page. Which one of the following is NOT a valid view ?
(1) Design View
(2) Folders View
(3) Navigation View
(4) Web Server View
(5) None of these
Ans- 4

10. Selects the entire Row press-------
(1) Shift + Space
(2) Shift + ctrl
(3) Shift + alt
(4) Space + enter
(5) None of these
Ans- 1


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post