Showing posts with label Computer. Show all posts
Showing posts with label Computer. Show all posts

Computer Notes- Storage

Introduction -Storage is a media and methods, which is used to keep information available for later use.

COMPUTER STORAGE IS OF TWO TYPES
 Primary Storage
 Secondary Storage

PRIMARY STORAGE
 It is the main memory of computer.
 It keeps track of current processing
 It is volatile, i.e., turning the power off erases all of the data.
 For main memory, computers use RAM or Random Access Memory.
 These memory chips are the fastest, but most expensive type of storage.

Main Memory = Primary Storage

Important Computer Quiz for IBPS Exams

Dear Readers, we are presenting Important Computer Quiz from previous years of IBPS Exams. Computer section play important role in scoring.


Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

Computer Notes-General Keyboard shortcut Keys

List of general keyboard shortcuts

 Ctrl+C -Copy

 Ctrl+x -Cut

 Ctrl+V-Paste

 Ctrl+z- Undo

Delete-Delete

Computer Quiz for IBPS Exams, RBI

Computer Quiz for IBPS Exams

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.



Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

Computer Quiz for Bank Exams 2017

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

Computer Quiz for Bank Exams

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for Bank exams. Computer section play important role in scoring.


Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

Computer Awareness Quiz

1.    Full form of TCP is:
(1) Transmission Control Protocol
(2) Total Control Protocol
(3) Transmission Control Program
(4) Totaling Control Program
(5) None of these

Computer Quiz on Operating System

1. The ....... of software contains lists of commands and options?
1. Menu bar
2. Tool bar
3. Title Bar
4. Formula bar
Ans-1

Computer Quiz for IBPS and SBI

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

Computer Notes- Application Software

Application software are end user programs that performs the real work for users. The application software sits on top of systems software because it is unable to run without the operating system and the system utilities.

SOME OF THE MOST IMPORTANT APPLICATION SOFTWARES ARE AS FOLLOWS
 MS Word
 MS Excel
 MS Power Point
 MS Access

These all are collectively known as the Microsoft Office package.

Computer Quiz for SBI PO 2017

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams-SBI, IBPS. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

Computer Quiz for SBI Mains, IBPS

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams-SBI, IBPS. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

Computer Quiz for SBI and IBPS Exams

1.Which of the following is the name of the part of a computer that one can touch and feel?
1) Programs
2) Software
3) Hardware
4) Output
5) None of these

Computer Quiz

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

Computer Quiz for IBPS Exams 2017

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.


Q1. Which of the following is/are modifier keys in a computer?
(a) Ctrl
(b) Alt
(c) Shift
(d) Both (b) and (c)
(e) All of the above

Q2. Which type of system can learn and adjust to new circumstances by themselves?

(a) Database management system
(b) Expert systems
(c) Geographical systems
(d) Neural networks
(e) File based systems

Q3. In PROM, P stands for?
(a) Plausible
(b) Program
(c) Programmable
(d) Proper
(e) Preferred

Q4. Inheritance is the ability of an object to pass on its characteristics to its ____________.
(a) subclasses
(b) off-spring
(c) super classes
(d) parents
(e) none of the above

Q5. Deleted data remains on a disk until _________.
(a) the data is overwritten
(b) the recycle bin is emptied
(c) a file compression utility is used
(d) the disk is scanned
(e) None of the above

Q6. The most widely used type of database management system is the:
(a) Flat database
(b) Network database
(c) Relational database
(d) Hierarchical database
(e) None of the above

Q7.__________ is a self-contained step-by-step set of operations to be performed.
a) Algorithm
b) Application software
c) Network topology
d) System Software
e) Utility software

Q8. __________ ports connect special types of music instruments to sound cards.
(a) MIDI
(b) CPU
(c) USB
(d) BUS
(e) OCR

Q9. Which of the following is a storage device that uses rigid, permanently installed magnetic disks to store data/information?
(a) Floppy diskette
(b) Hard disk
(c) Permanent disk
(d) Optical disk
(e) None of the above

Q10. What is the new default font used in MS Word document?
a) Times New Roman
b) Arial
c) Algerian
d) Preeti
e) Calibri

Answers
1-e
2-d
3-c
4-a
5-b
6-c
7-a
8-a
9-b
10-e


Tags- Computer Quiz for Bank exams, Computer quiz

Computer Quiz for India Post,RBI, NAICL

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams, IBPS Bank Exams,India Post Payment Bank,RBI Assistant. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

Computer Awareness Quiz for India Post Payment Bank

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams, IBPS Bank Exams,India Post Payment Bank,RBI Assistant. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

Computer Quiz for India Post,RBI

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams, IBPS Bank Exams,India Post Payment Bank,RBI Assistant. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

Computer Quiz for IBPS Clerk, India Post,RBI

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams, IBPS Bank Exams,India Post Payment Bank,RBI Assistant. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

Computer Quiz for IBPS Clerk, India Post

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.