Geography Quiz for SSC

Dear SSC Aspirants, practice General awareness questions for upcoming CGL 2016 and Railway recruitment board exam of 18000 vacancies. We will provide you various types of Quizzes for CGL 2016.




1. Study of the Universe is known as ?
Ans- Cosmology

2.There are total __ Continents ?
Ans- 7

3. Atmosphere has how many distinct layers ?
Ans- 5

4. The proportion of Hydrogen to Helium in the Sun is ?
Ans- 3:1

5. Which is the largest port of India ?
Ans- Jawaharlal Nehru Port

6. The Yarlung Zangbo river, in India, is known as
Ans- Brahmaputra

7. The Radcliffe line is a boundary between
Ans- India and Pakistan

8. The only state in India that produces saffron is
Ans- Jammu and Kashmir

9. The oldest oil refinery in India is at
Ans- Digboi, Assam

10. The most ideal region for the cultivation of cotton in India is
Ans- The Deccan plateau


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post