IBPS Specialist Officer -Marketing Quiz

Dear Readers, we are presenting Marketing Quiz for IBPS Specialist Officer Exam.We will provide various sets of marketing questions.



Try to solve these Marketing questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.


1. Advertising is ________________
1. any paid form of non-personal presentation
2. any unpaid form of non-personal presentation
3. to give public notice or to announce
4. all of the above
5. none of these
ANS:- 1

2. 'Early adopters' are the people
1. who are opinion leaders
2. who are willing to try new ideas
3. both 1 and 2
4. neither 1 nor 2
5. none of these
 ANS:- 3

3. Marketing is _____________________
1. consumer oriented
2. competitors oriented
3. both 1 and 2
4. neither 1 nor 2
5. none of these
ANS:- 3


4. A change in an individual's behavior prompted by information and experience is called
1. learning
2. role selection
3. perception
4. inculturation
5. motivation
ANS:- 1

5. In on-line marketing, there is
1. No exchange
2. Exchange is the core of marketing
3. Guarantee
4. Only warrantee
5. None of these
 ANS:- 2

6. In a market, the kings are _____________________
1. consumers
2. suppliers
3. producers
4. marketing personnel
5. none of these
 ANS:- 1

7. In modern times ____________ is defined as the 5th P
of Marketing
1. Policy
2. Period
3. Perception
4. Packaging
5. None of these
 ANS:- 4

8. Most organizational purchase decisions are made by.....
1. one person
2. a team of purchasing agents
3. a firm's buying centre
4. inventory control personnel
5. the sales force
 ANS:- 3

9. To determine its strengths and weaknesses, manager might ask customers all of the following except........
1. Was the quality good ?
2. Was the price reasonable ?
3. Have you heard the company slogan ?
4. Was the delivery efficient ?
5. None of these
ANS:- 3

10. In modern days sales approach is based on......?
1. Value sharing
2. Relation building
3. Co-ordinated approach
4. All the above
5. None of these
ANS:- 4


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post