Target SSC CGL 2016 -Mixed Quiz Set 17

Dear SSC Aspirants, practice General awareness questions for upcoming CGL 2016 and Railway recruitment board exam of 18000 vacancies. We will provide you various types of Quizzes for CGL 2016.


Practice General awareness and Current Affairs questions for CGL 2016 and Railway Board Recruitment.


1. Investment multiplier shows the effect of investment on
a. Employment
b. Savings
c. Income
d. Consumption
Ans- a

2. Identify the one which is not related to the Agricultural Price Policy.
a. Buffer stock
b. Imports
c. Support price
d. Licensing
Ans- d

3. In 'annular' pattern, river flow
a. from West to East
b. from North to South
c. like a ring
d. in a transverse direction
Ans- c

4. The Peshwaship was abolished by the British at the time of Peshwa
a. Raghunath Rao
b. Narayan Rao
c. Madhav Rao II
d. Baji Rao II
Ans- d

5. King Kharvela was the greatest ruler of the Chedy Dynasty of
a. Cholamandalam
b. Kalinga
c. Kannauj
d. Purushpur
Ans- b

6. Who Coined the name 'Pakistan'?
a. Mohammad Ali Jinnah
b. Fazlul Haq
c. Liaquat Ali Khan
d. Choudhry Rehmat Ali
Ans- d

7. The structure which helps in the nutrition of the Embryo is
a. Yolk sac
b. Amnoitic membrane
c. Crypts
d. Placenta
Ans- a

8. Respiration is regarded as a
a. Synthetic Process
b. Catabolic Process
c. Anabolic Process
d. Reduction Process
Ans- b

9. Which one of the following is not a Galilean satellite of Jupiter?
a. Europa
b. Ganymede
c. Callisto
d. Deimos
Ans- d

10. The climatic zone are classified on the basis of
a. distance from the equator
b. elevation
c. rainfall
d. distance from the Sea
Ans- c


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post