Computer Quiz on Operating System

1. The ....... of software contains lists of commands and options?
1. Menu bar
2. Tool bar
3. Title Bar
4. Formula bar
Ans-1

2. The rectangular area of the screen that displays a program, data and information is a .........?
1. Title bar
2. Button
3. Dialog Box
4. Window
Ans-4

3. A ....... contains commands that can be selected?
1. Pointer
2. Menu
3. Icon
4. Button
Ans-2

4. Generally, you access the recycle bin through an icon located..........?
1. On the desktop
2. On the hard drive
3. on the short cut menu
4. None of these
Ans-1

5. What menu is selected to cut, copy and paste?
1. File
2. Edit
3. Tools
4. Table
Ans- 2

6. To shrink a window to an icon..........?
1. Open a group window
2. Minimise a window
3. Maximise a window
4. Restore a window
Ans- 2

7. Something which has easily understood instructions is said to be..........?
1. Analog data
2. Digital data
3. Modem data
4. Watts data
Ans-1

8. To move down a page in a document........?
1. Jump
2. Scroll
3. Fly
4. Wriggle
Ans-2

9. A menu contains a list of .........?
1. Commands
2. Data
3. Objects
4. Reports
Ans-1

10. Files are organised by storing them in.........?
1. Tables
2. Databases
3. Folders
4. Graphs
Ans- 3


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post