Current Affairs Quiz of 1-2 August 2015

1. Finance Ministry has nominated ...... in the RBI board ?
Ans-  Ajay Tyagi Additional Secretary in the Department of Economic Affairs

2. Who became the 206th member of the Olympics ?
Ans- South Sudan


3. Which company was named as Asia Fab 50’s “brightest star”  Forbes Asia Fabulous 50 list ?
Ans- HDFC Bank

4. National Handloom Day will be celebrated on .........?
Ans- 7th August

5. Who will host the 2022 Winter Olympics and Paralympics ?
Ans- Beijing

6. India’s first Integrated Underwater Harbour Defence and Surveillance System (IUHDSS) was commissioned at which place?
Ans- Kochi, Kerala

7. What is the name of Indo-UK Bilateral Air Exercise ?
Ans- Indradhanush

8. Who took charge as Director (Onshore) at ONGC ?
Ans- Ved Prakash Mahawar

9. Who is going to acquire broking firm Sharekhan ?
Ans- French global financial services group Banque Nationale de Paris (BNP) Paribas

10. The government of India has signed a USD 300 million loan pact to support the National Urban Health Mission (NUHM) with which Bank ?
Ans- Asian Development Bank

11. Which country is world’s biggest consumer of edible oils?
Ans- India



SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post