Current Affairs Quiz of 15- 16 August 2015

1. Prime Minister Narendra Modi announced a new campaign on Independence Day. What is name of campaign?
Ans- Start-up India; Stand up India’  to encourage entrepreneurship among the youth of India

2. Who is the new test captain of Australia ?
Ans- Steve Smith

3. Who was awarded as Rajiv Gandhi Khel Ratna award?
Ans- Sania Mirza

4. Union Government has launched a seven pronged plan to revamp functioning of public sector banks (PSBs). What is the name of programme?
Ans- Indradhanush Mission 

5. Who wons gold medal in Archery World Cup?
Ans-Abhishek Verma

6.  Which state becoming first state in the country declared totally digital?
Ans- Kerala Government

7. Which state government  has recently banned on the use of plastic in the state?
Ans- Gujarat (For the first time ban on the use of plastic in the State.

 8. Which cricketer has recently set World record of taking maximum catches in a Test Match ?
Ans- Ajinkya Rahane

9. Name the first Indian to reach the World Badminton Championship finals?
Ans- Saina Nehwal

10. Who has won Arjun Award for cricket ?
Ans- Rohit Sharma



Previous Post
Next Post