Current Affairs Quiz of 7-8 August 2015

1. Who was appointed as the US Ambassador to Sri Lanka and Maldives ?
Ans- Indian-American Atul Keshap

2. Which Insurance company has  launched Smart Humsafar ?
Ans- SBI Life Insurance


3.Who was appointed as  the governor of Himachal Pradesh ?
Ans- Acharya Dev Vrat

4. Who was appointed as  the governor of Bihar  ?
Ans- Ram Nath Kovind

5. BHEL commissioned 500 MW unit of  Super Thermal Power Station at which place ?
Ans- Vindhyachal Super Thermal Power Station at Vindhyanagar in Singrauli district of Madhya Pradesh

6. Tendong Lho Rum Faat, annual festival celebrated at which Place ?
Ans- Sikkim (Lepcha tribe of Sikkim was celebrated with traditional devotion and fanfare)

7.Who was appointed as the chairperson of Accenture India ?
Ans- Rekha M Menon

8. Which state government in India has instituted youth award in name of Former President Dr. APJ Abdul Kalam?
Ans- Tamil Nadu

9. What is the government equity in the proposed Rs. 20,000 crore National Investment and Infrastructure Fund (NIIF)?
Ans- 49%

10. 61st Commonwealth Parliamentary Conference will be held at which place ?
Ans- Islamabad, Pakistan ( India  decided to boycott )



SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post