Computer Quiz

1. One of the components of central processing unit (CPU) of the computer that performs mathematical and logical operations is ...
(1) ALU (arithmetic logical unit)
(2) Address register
(3) Analog
(4) All of the above
(5) None of these
Ans - 1

2.  ......... is the key we use to run the selected command.
(1) SHIFT
(2) TAB
(3) ENTER
(4) CTRL
(5) None of these
Ans - 3

3. To name a constant, you use the _____________dialog box.
(1) Create names
(2) Define name
(3) Paste name
(4) Format cells
(5) None of the Above
Ans - 2

In Assembly language....
(1) Mnemonics are used to code operations
(2) Alphanumeric symbols are used for addresses
(3) Language lies between high-level language and machine language
(4) All of the above
(5) None of these
Ans - 4

4. CPU capacity can be measured in
(1) BPS
(2) MIPS
(3) MHz
(4) MPI
(5) KHz
Ans -3


5 DVD is an example of a(n) –
(1) hard disk
(2) optical disc
(3) output device
(4) solid-state storage device
(5) None of these

Ans-  2 

6. Grouping and processing all of a firm's transactions at one time is called–
(1) a database management system
(2) batch processing
(3) a real-time system
(4) an on-line system
(5) None of these

Ans-2

7. Semi Conductor Memory is known as?
(1) RAM
(2) ROM
(3) PROM
(4) EPROM
(5) None of these

Ans-1

8.Every computer on the Internet is known as?
(1) Host
(2) Client
(3) Modem
(4) Server
(5) None of these 

Ans-1 

9. What is MP3?
(1) A mouse
(2) A Printer
(3) A Sound format
(4) A Scanner
(5) None of these
Ans - 3

10. ____________ is a process that permits multiple computers to use the same IP address and hide their actual IP
addresses from the Internet.
(1) Routing
(2) Network address translation (NAT)
(3) Signature referencing
(4) Packet filtering
(5) None of these
Ans - 2
 




SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post
rakhi479
6 September 2014 at 19:29

ur posting good stuff and very useful questions.but post more questions yar

Reply
avatar
16 September 2014 at 08:09

we are posting quiz on almost daily basis so keep watching site daily

Reply
avatar