Current Affairs Quiz of 15-16 September 2015

1. Who was sworn in as the 29th Prime Minister of Australia ?
Ans- Malcolm Turnbull replaces Tony Abbott

2. SBI Card announced a strategic partnership with 7 of India's biggest e-commerce players for its newest offering of first-ever credit card that is focused on online shopping across diverse categories. What is the name of card ?
Ans- SimplyCLICK SBI Card

3. Reserve Bank of India (RBI) has inked a Memorandum of Understanding (MoU) with the........  on Supervisory Cooperation and Exchange of Supervisory Information ?
Ans- Nepal Rastra Bank (NRB) 

4. Who has won 1 million US dollar ‘Powering the Future We Want’ grant given by the United Nations Department of Economic and Social Affairs (DESA) ?
Ans- We Care Solar

5. International Genocide Commemoration Day will celebrated first time on ........?
Ans- 9 December (The resolution on International Day initiated by Armenia)

6. Which E-commerce company has introduced cashless payments in educational institutions, which will enable users to pay school fees and dues, cafeteria bill, buy uniforms, books and merchandise ?

7. Who was appointed as to the shadow cabinet of Jeremy Corbyn, the newly-elected leader of Labour Party in the United Kingdom (UK) ?
Ans- Indian-Origin Lawmakers Seema Malhotra

8. India Rapid Reaction Cell (IRRC) Pentagon’s first-ever country special cell will be headed by .....?
Ans- Keith Webster

9. Who became the first Person of Indian Origin (PIO) to be elected as the mayor of Bonn in Germany ?
Ans- Ashok-Alexander Sridharan

10. Who has been selected by the White House for the prestigious Champions of Change award ?
Ans- Indian-American girl Swetha Prabakaran



Previous Post
Next Post