Current Affairs Quiz of 21-22 September 2015

1. Indian Coast Guard (ICG)  commissioned two indigenously built ships . What are their names?
Ans- Apoorva and C-421

2. International Day of Peace observed  across the world on ........?
Ans- September 21

3. Who has sworn as the new Prime Minister of Egypt ?
Ans- Sherif Ismail

4. Who was conferred with Cricket Club of India’s honorary life membership ?
Ans- India's ace tennis player Sania Mirza and cricketer Ajinkya Rahane

5. Recently China has successfully launched a newly-developed smaller version of carrier rocket. What is the name of carrier ?
Ans- Long March-6

6. Who was awarded Jnangarima Manad Alankaran award ?
Ans- Eminent Urdu litterateur Shamim Hanfi

7. Which country has declared, Cow as their National Animal?
Ans- Nepal

8. 5th International Pars Wushu Cup was held at which place ?
Ans- Tehran

9. Who will become Prime Minister of Greece for first time ?
Ans- Alexis Tsipras

10. The 67th Annual Primetime Emmy Awards ceremony was held at which place ?
Ans- Los Angeles

11. Who is the first Black Women to win the award for leading actress in the 67th Annual Primetime Emmy Awards 2015?
Ans- Viola Davis



Previous Post
Next Post