Current Affairs Quiz of 27-28 September 2015

1. Indian Space Research Orgnaisation (ISRO)  launched India’s first dedicated satellite for astronomy research. What is the name of that satellite ?
Ans- ASTROSAT

2. Prime Minister Narendra Modi attended the India-US Start-up Konnect 2015 at which place ?
Ans- San Jose


3. Who is the head of committee to revisit civil services examination pattern ?
Ans- B S Baswan

4. World Tourism Day was observed across the world on......... and theme.......?
Ans- 27 September. Theme- One Billion Tourists, One Billion Opportunities.

5.  Who has been chosen for the prestigious 2015 SASTRA Ramanujan Prize ?
Ans- Mathematician Dr. Jacob Tsimerman from Canada

6. Who won Ghangzhou Open Women’s Doubles title ?
Ans- Sania Mirza and Martina Hingis

7. Who has won 2015 IBSF World Billiards Championship (Time Format) in Adelaide, Australia ?
Ans- Pankaj Advani

8. What is Fullform of PSLV ?
Ans- Polar Satellite Launch Vehicle

9. Name the former England cricketer nicknamed Typhoon, who died recently ?
Ans- Frank Tyson

10. Who won the Japanese Grand Prix 2015?

Ans- Mercedes driver Lewis Hamilton



SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post