Current Affairs Quiz of 7-8 September

1. Which banks has been declared by Reserve Bank of India (RBI) as Domestic Systemically Important Banks (D- SIBs)?
Ans- ICICI and SBI

2. China and Pakistan have launched a joint air exercise called..........?
Ans-Shaheen (Eagle)-4 in China

3. The government  set a target of achieving 100 per cent literacy in villages adopted under the Sansad Adarsh Gram Yojana till which date ?
Ans- March 2016

4. 6th Indo-Maldives Joint Military Exercise started at which place ?
Ans- Pangode Military Station in Thiruvananthapuram district of Kerala

5. The West-Central Railway (WCR) zone has become the first Railway Zone in Indian Railways to eliminate all unmanned level crossings. Where is the headquarters of this zone?
Ans- Jabalpur, Madhya Pradesh 

6. Which of the following Indian Organization has signed a MoU with the Abu Dhabi Ship Building (ADSB) to start the construction of naval ships?
Ans- Anil Ambani-led Reliance Defence Ltd (RDL)

7. Commonwealth Youth Games 2015 was hosted at which place ?
Ans- Apia, the capital of Samoa

8. Mumbai Team has won the Buchi Babu Memorial Trophy by defeating Tamil Nadu. Buchi Babu Memorial Trophy associated with which game ?
Ans- Cricket

9. Organic Fair and Food Festival was held at which  state?
Ans- Himachal Pradesh

10. Who is the winner of the Italian Grand Prix of Formula One 2015?
Ans- Lewis Hamilton



Previous Post
Next Post