Current Affairs Quiz of 9-10 September

1.  Who was appointed as Director-General of Electronics and Communication Systems cluster of DRDO?
Ans- J Manjula 

2. President Pranab Mukherjee on 9 Sep 2015 conferred the Gandhi Peace Prize for the year 2014 on?
Ans- ISRO

3.  World Suicide Prevention Day was observed on 10 september 2015 with theme ____
Ans- Preventing Suicide: Reaching Out and Saving Lives

4. Brad Haddin who announced his retirement from first class cricket belongs to which country?
Ans- Australia

5. Name the renowned Agriculture expert who was recently appointed as full time member of NITI Aayog?
Ans- Ramesh Chand

6. India and Belarus have set the bilateral trade target of one billion dollar by _____
Ans- 2018

7. Who has recently become the first Indian golfer to qualify for the prestigious President’s Cup of Golf?
Ans- Anirban Lahiri

8. Queen Elizabeth II on 9th September 2015 became the longest-reigning Monarch of Britain. She surpassed the previous record held by?
Ans- Queen Victoria

9. Union Cabinet has recently allowed ____per cent foreign direct investment (FDI) under the automatic route for white label ATM?
Ans.-100

10. Who was recently appointed as the new director for NCERT?
Ans- Hrushikesh Senapathy


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post