Data Interpretation

 Study the following Graph carefully and answer the questions given below.

Amount of Rice, Wheat & sugar consumed by various Restaurants over a year (Amount consumed in Kilograms)



1. What is the respective ratio of the amount of rice, wheat and sugar consumed by Restaurant B to the same consumed by Restaurant E?
1). 18:17
2).  29:27
3). 33:28
4). 39:38
 5). None of these

2. What is the average amount of rice, whaet and sugar consumed by all the restaurants?
1). 1800 kgs.
2). 1790 kgs.
3). 1900 kgs.
4). 1950 kgs.
5). None of These

3. Sugar consumed by Restaurant D is approximate what percent of rice and wheat consumed by the same Restaurant?
1). 32
2). 25
3). 38
4). 42
5). 29

4. Rice consumed by Restaurant C is approximately what percent of the rice consumed by all the Restaurants Together?
1). 12
2). 18
3). 21
4). 24
5). 16

5. What is the difference between the average amount of wheat and the average amount of sugar consumed by all the Restaurants together?
1). 145 kgs
2). 160 kgs
3). 155 kgs
4). 150 kgs
5). None of These

Answers
1- 4
2- 1
3- 3
4- 5
5- 2

Explanation
1. Required Ratio- (600+800+550)kg : (650+750+500)= 39:38

2. Total consumption of rice, wheat and sugar
Restaurant A- 750+600+600=1950 kg
Restaurant B-600+800+550= 1950 kg
Restaurant C- 500+550+350= 1400 kg
Restaurant D- 700+600+500= 1800 kg
Restaurant E - 650+750+500= 1900 kg
Required average= 1950+1950+1400+1800+1900/5= 1800kg

3. Required average= 500/(700+600)*100= 38.46= 38

4. Total consumption of rice by all Restaurants= 750+600+500+700+650= 3200kg
Consumption of rice by restaurant C= 500kg
Required percentage= 500/3200*100= 15.625= 16

5. Total consumption of wheat= 600+800+550+600+750= 3300 kg
Average consumption= 3300/5= 660kg
Average consumption of sugar= 600+550+350+500+500/5= 500kg
Required Difference= 600-500= 160 kg


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post