Current Affairs of 11-12 November 2015

1. What is the enhanced FIPB’s monetary limit to approve foreign investment proposals?
Ans-Rs 5,000 crore

2. What percent of FDI is allowed in  plantation crops (coffee, rubber, cardamom, palm oil tree and olive oil tree ) in India?

3. What is the range of India’s strategic missile – Agni-IV?
Ans- 4000 KM

4. Which country will host the World Humanitarian Summit in 2016?
Ans- Istanbul of Turkey

5. Which  global companies bagged the contracts for setting up of locomotive factories in Bihar worth Rs Rs 37,000 crore ?
Ans- US based General Electric and French engineering company Alstom (first major foreign direct investment (FDI) in rail projects)

6. What is the full Form of GAGAN ?
Ans- GPS Aided GEO Augmented Navigation

7. What is the name of the Coast Guard’s latest and largest offshore patrol vessel ?

8.  Which two bank tie-up to help NRI customers in the gulf to carry out their remittances instantly and more conveniently ?
Ans-Emirates bank and SBI

9. Who was appointed as an Executive Director on the board of the International Monetary Fund (IMF) ?
Ans- Former RBI Deputy Governor Subir Gokarn

10. The Food and Agriculture Organization (FAO) of UN has declared the year 2016 as the __?
Ans-International Year of Pulses



Previous Post
Next Post