Current Affairs Quiz of 21-22 November 2015

1. 23rd Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Economic Leaders Summit was held at which place ?
Ans- Manila, Philippines

2. Who elected as the President of industry body Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI) for the year 2016 ?
Ans- Harshavardhan Neotia

3. Egypt signed aggrement with which country to build its first nuclear power plant at Dabaa on the Mediterranean coast ?
Ans- Russia

4. Who won 2015 Reporters without Borders Prize ?
Ans- Syrian journalist Zaina Erhaim

5. Who has been appointed as a member to the high-level panel on health by United Nations (UN)?
Ans-Yusuf Hamied

6. The second World Congress for Disaster Management was held in which city?
Ans- Vishakapatnam

7.Who is the winner of the IBSF World Snooker Championship 2015?
Ans- Pankaj Advani

8. Which Indian Bank opens branch in Bangladesh recently ?
Ans- Axis Bank

9. On which date, World Fisheries Day is observed?
Ans- November 21

10. Which country hosted the 2015 ASEAN summit?
Ans- Malaysia

11. Which state is the host for the International Film Festival of India (IFFI) 2015?
Ans- Goa

12. Who is the chairman of the committee on Revisiting & Revitalizing the PPP model of Infrastructure Development ?
Ans- Vijay Kelkar



Previous Post
Next Post