Current Affairs Quiz of 29-30 November 2015

1. Who has won the 2015 Macau Open Grand Prix Gold Badminton tournament?
Ans-P V Sindhu

2. In context to Indian defence system, ‘INS Kadmatt’ belongs to which type?
Ans-Anti-Submarine Warfare (ASW) Corvette


3. The Bharat Stage (BS)-V norms will be implemented from which year?
Ans- 2019

4. Who is the author of the book titled-‘Vanessa and Her Sister’?
Ans-Indian-origin author Priya Parmar’s novel – ’Vanessa and Her Sister’ has been named by New York Times in its annual prestigious list of 100 most notable books of 2015.

5. Who was re-elected as the president of Asian Tennis Federation (ATF) ?
Ans-Anil Khanna

6.Who won the 2015 Davis Cup tennis title ?
Ans-Great Britain  by defeating Belgium

7. Who won the first ever day-night cricket test ?
Ans-Australia against New Zealand

8. Who is Prime Minister of Turkey ?
Ans- Ahmet Davutoglu

9. UN climate summit 2015 held at which place ?
Ans- Paris

10. Who won the Delhi Half Marathon in the men and women categories ?
Ans- Ethiopian Birhanu Legese and Kenyan Cynthia Limo in men and women categories respectively



SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post