English Quiz

English Quiz for SBI and Other Exams





Directions (1-10): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. One of five opts fits the blank appropriately. Find out the appropriate in each case and mark your answer:

We are in the middle of another powerful shift from manufacturing (1) the knowledge era. The twin forces of information technology and globalization, have created (2) fundamental differences in the competitive dynamics of every industry. Physical borders no (3) define markets. The communication revolution has accelerated the movement of goods, services (4) finance. Organizations have the choice of manufacturing at the lowest cost location and (5) their products to market anywhere in the world. Customers have become more (6) and hence their aspirations have risen. There are absolute international benchmarks for (7) of products and services. Response to customer requests has to be not (8) quick, but immediate. The market is prepared to bet on industries that (9) a promise for future growth, including gold rush for the Dot.com (10).


1.
a) in
b) too
c) for
d) to
e) from

2.
a) very
b) much
c) see
d) push
e) move

3.
a) strength
b) longer
c) world
d) move
e) aware

4.
a) and
b) for
c) with
d) from
e) in

5.
a) muscle
b) move
c) go
d) get
e) from

6.
a) vary
b) very
c) many
d) aware
e) awareness

7.
a) quantify
b) measure
c) qualify
d) quarrel
e) quality

8.
a) swayed
b) very
c) finer
d) good-will
e) backing

9.
a) see
b) strength
c) see
d) sense
e) show

10.
a) move
b) strength
c) world
d) muscle
e) ages

Answers:
1.D
2.A
3.B
4.A
5.B
6.D
7.E
8.B
9.E
10.C



SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post