Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 1-2 December 2015. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming IBPS Clerk and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exam and IBPS Clerk mains exam.


1.  India  has launched an International Solar Alliance (ISA) at the conference of Parties (CoP21) Climate Conference with which country ?
Ans-France

2. Name the footballer who won four Guinness World Record certificates for scoring 5 goals in 9 minutes?
Ans-Robert Lewandowski

3. India has been re-elected as the member of which of the following International Organisation?
Ans- International Maritime Organization

4. International Day for the Abolition of Slavery Observed on which date ?
Ans- 2 December

5. World AIDS Day observed across the world on which date ?
Ans- 1 December

6. 29th Session of International Maritime Organization was recently held at which place ?
Ans- London

7. Who was elected as the President of Burkina Faso ?
Ans- Roch Marc Christian Kabore

8.Which movie was awarded with the Golden Peacock Award for the Best Film at the 46th International Film Festival of India (IFFI), Goa ?
Ans- Embrace of the Serpent 

9. Reserve Bank of India (RBI) liberalised the external commercial borrowing framework by increasing the limit for Indian companies for raising funds — with minimum average maturity of 3 years —  from $20 million to........?
Ans- $50 million

10. The headquarters of the Mashreq bank are located in which country?
Ans- United Arab Emirates

11. Green bonds are what type of financial instruments?
Ans- A bond is a debt instrument with which a company/organisation raises money from investors

12. Who will hosts first BRICS media summit ?

Ans- China

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post