Current Affairs Quiz of 11-12 December 2015

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 11-12 December 2015. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming IBPS Clerk and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exam and IBPS Clerk mains exam.

1. Who has been awarded the prestigious 2015 Mailer Prize for Lifetime Achievement ?
Ans-Salman Rushdie

2. Who has been honoured with the Lifetime Achievement Award at the 2015 Dubai International Film Festival (DIFF)?
Ans-Naseerudin Shah

3. Who has been appointed as the Chairman of 2016 World Travel & Tourism Council, India Initiative (WTTCII)?
Ans- Kapil Chopra

4. What is the India’s position in the Global Illicit Financial Flows Report 2004-13?
Ans-4th, China tops the list

5. Who was  sworn in as the President of Argentina ?
Ans- Mauricio Macri Blanco

6. ‘On My Terms: From the Grassroots to the Corridors of Power,’ is the autobiography of whom ?
Ans-Sharad Pawar

7.  Which country has successfully test-fired nuclear-capable Shaheen-III ballistic missile ?
Ans-Pakistan

8. Which country has approved world’s first-ever Dengue fever vaccine branded as Dengvaxia for the public use ?
Ans- Mexico 

9. Who has taken charge as Chairman of Steel Authority of India Ltd (SAIL) ?
Ans-Prakash Kumar Singh

10. Which organisations has won the 2015 Aegis Graham Bell Award?
Ans-Wipro

11. On which date, the International Mountain day is observed?
Ans- 11 December

12.Who has become the global partner of the International Cricket Council (ICC) from 2016 to 2020?
Ans-OPPO

13. Inle Lake, is the first UNESCO Biosphere Reserve is in which country ?
Ans-Myanmar



SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post