Practice Computer Quiz for IBPS Clerk Mains Exam

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for IBPS Clerk-V Mains. Computer section play important role in scoring.


Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

1. Why are unknown e-mails deleted?
(A) You may be sentenced to jail
(B) That man can identify and harm you
(C) These are dirty manners
(D) The e-mail may consists of virus that may damage your computer
(E) None of these

2. What is embedded system?
(A) The programme which arrives by being wrapped in box.
(B) The programme which is the permanent part of the computer
(C) The computer which is the part of a big computer
(D) The computer and software system that control the machine
(E) None of these

3. Selection of command-
(A) Opens the copy of the document in preview
(B) Prints the copy of displayed document
(C) Brings change in expansion of displayed document
(D) Saves the copy of displayed document
(E) None of these

4. The amount of vertical space between lines of text in a document is called-
(A) double-space
(B) line spacing
(C) single space
(D) vertical spacing
(E) None of these

5. A red wavy line under a word indicates that the word-
(A) is too long for the line of text
(B) is not in the dictionary file and therefore might be spelt incorrectly
(C) is not appropriate for that particular sentence
(D) is a verb
(E) None of these

6. What type of computer could be found in a digital watch?
(A) Mainframe computer
(B) Super computer
(C) Embedded computer
(D) Notebook computer
(E) None of these

7. _____ is the appearance of typed characters.
(A) Size
(B) Format
(C) Point
(D) Colour
(E) None of these

8. A (n) _____ is a combination of hardware and software that facilitates the sharing of
information between computing devices.
(A) network
(B) peripheral
(C) expansion board
(D) digital device
(E) None of these

9. The _____ on the keyboard enables you to enter numbers quickly.
(A) alphabetic keys
(B) numeric keypad
(C) control keys
(D) function keys
(E) None of these

10. The _____ settings are automatic and standard.
(A) icon
(B) default
(C) CPU
(D) peripheral
(E) None of these

Answers
1-D
2-D
3-C
4-B
5-B
6-C
7-B
8-A
9-B

10-B


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post