Target SSC CGL 2016- English Quiz Set-2

Dear SSC Aspirants, practice English Quiz questions for upcoming CGL 2016 and Railway recruitment board exam of 18252 vacancies. We will provide you various types of Quizzes for upcoming railway and CGL 2016.



Practice English Questions for upcoming Exams. These questions based on previous papers.

In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

1. CORPULENT
A. Lean
B. Gaunt
C. Emaciated
D. Obese

2. BRIEF
A. Limited
B. Small
C. Little
D. Short

3. EMBEZZLE
A. Misappropriate
B. Balance
C. Remunerate
D. Clear

4. VENT
A. Opening
B. Stodge
C. End      
D. Past tense of go

5. AUGUST
A. Common
B. Ridiculous
C. Dignified
D. Petty

6. CANNY
A. Obstinate
B. Handsome
C. Clever
D. Stout

7. ALERT
A. Energetic
B. Observant
C. Intelligent
D. Watchful

8. WARRIOR
A. Soldier
B. Sailor
C. Pirate
D. Spy

9. DISTANT
A. Far
B. Removed
C. Reserved
D. Separate

10. ADVERSITY
A. Failure
B. Helplessness
C. Misfortune
D. Crisis

ANSWERS
1.D
2.D
3.A
4.A
5.C
6.C
7.D
8. A
9. A

10.C

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post