Target SSC CGL 2016- General Awareness Quiz Set-2

Dear SSC Aspirants, practice General awareness questions for upcoming CGL 2016 and Railway recruitment board exam of 18000 vacancies. We will provide you various types of Quizzes for CGL 2016.


Practice General awareness and Current Affairs questions for CGL 2016.

1. Which of the following act formally made the Governor General of Bengal as Governor General of India?
a. Regulating act 1773
b. Pitts India act 1784
c. Charter Act 1813
d. Charter act 1833

2. Who were the first to start a joint stock company to trade with India?
a.  Portuguese
b.  Dutch
c.  French
d.  Danish

3. Pipavav Shipyard is located in which of the following states of India?
a. Maharashtra
b. Gujarat
c. Karnataka
d. Goa

4. Keibul Lamjao, worlds only floating national park is located in which state?
a. Assam
b. Tripura
c. Manipur
d. Arunachal Pradesh

5. The famous Konark Sun temple was built by whom?
a. Narshimhadeva I
b. Angabhima deva I
c. Konkanivarman
d. Narsimhavarman II

6. Gandak canal is a joint irrigation and power project between India and which country?
a. Bhutan
b. Bangladesh
c. Nepal
d. Pakistan

7. The controversial Omkareshwar dam is on which river?
 a. Narmada
b. Tapti
c. Krishna
d. Chambal


8. Who was the founder of Ganga dynasty?
a. Konkanivarman
b. Narshimhadeva I
c. Narsimhavarman II
d. Vikramaditya II


9. Which among the following is not a principal tributary of Brahmaputra?
a. Subansiri
b. Dhansiri
c. Sonai
d. Manas


10. The only licensed flag production unit in India in located at which among the following places?
a. Mysuru
b. Hubli
c. Dharwad
d. Nagpur


Answers
1-c
2-b
3-b
4-c
5-a
6-c
7-a
8-a
9-c
10-b


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post