Current Affairs Quiz of 11-12 January 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 11-12 January 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exams.

1. Who was elected to the UNICEF executive board, representing the group of Asia-Pacific countries for the term 2016-2018?

2. Who was conferred with the 2015 Harikrishna Devsare Baalsahitya Award in New Delhi ?
Ans-Veteran hindi poet Balkrishna Garg

3. Book titled “MARU BHARAT SARU BHARAT “(My India Noble India) written by whom ?
Ans-Jain Acharya Ratnasundersuriswarji Maharaj

4. The 14th Pravasi Bharatiya Diwas (PBD) was held at which place ?
Ans-New Delhi

5.Who has become the first State in the country to introduce compulsory gender education at the graduate level ?

6. National Youth Day was observed across India on which day ?
Ans-12 January

7.Who has won the 2016 FIFA Ballon d’Or Award ?
Ans- Lionel Messi from Argentina

8. Maria Teresa de Filippis who died recently related with which field ?
Ans-first female F1 (Formula One) driver

9. Who has won the National Award on e-Governance 2015-16 for launching the Universal Account Number (UAN) ?
Ans-Employees’ Provident Fund Organisation

10. Who is the new Chief Executive Officer (CEO) of Flipkart?
Ans- Binny Bansal

11. Who is the winner of the 2016 Chennai Open title of tennis?

Ans-Stan Wawrinka



Previous Post
Next Post