Current Affairs Quiz of 17-18 January 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 17-18 January 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exams.


1. Who has been elected as the first female President of Taiwan?
Ans-Tsai Ing-wen

2. The Indira Gandhi Zoological Park (IGZP) is located in which state?
Ans-Andhra Pradesh

3. What is the India’s GDP growth forecast for 2016 as per the United Nations (UN)?
Ans-7.5%

4. The largest single-site solar power project in the world will come up in which Indian state?
Ans-Madhya Pradesh

5. Who has won the 2016 DSC Prize for South Asian Literature?
Ans- Anuradha Roy

6. Which team  clinched the 2016 Premier Badminton League title?
Ans-Delhi Acers

7. Who was elected to the 12-member board of directors of the China-sponsored Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) ?
Ans-Dinesh Sharma from India

8. Which satellite was  launched by the NASA on board the SpaceX Falcon 9 rocket to monitor topography of the Ocean floor?
Ans- Jason-3

9. Who has won The Hindu Literary Prize 2015?
Ans-Easterine Kire

10. Which city of Malaysia hosted the 23rd Conference of the Speakers and Presiding Officers of the Commonwealth Countries in the second week of January 2016?
Ans-Kota Kinabalu

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post