Current Affairs Quiz of 25-26 January 2016

Dear Readers, Current Affairs quiz and GK questions based of National and International Events of 25-26 January 2016 Based on The Hindu. Read and Remember Current Affairs quiz and GK questions for upcoming LIC, Syndicate PO and other competitive exams.
Current Affairs Quiz of 1-2 December 2015

Current Affairs quiz and GK questions help you in good score in competitive exams.

1.Who is responsible for transmission of the Zika virus to humans?
Ans-Mosquitoes

2. Sahaj Scheme is related with which field ?
Ans- online booking of LPG cylinders

3. 9th National Girl Child Day observed on which date ?
Ans-24 January 2016

4. Pandit Shankar Ghosh who died recently related with which field ?
Ans- tabla player

5. International Customs Day observed on which date ?
Ans- 26 January

6. Which is the highest peacetime gallantry award of India?
Ans-Ashok Chakra

7. Who has been elected as the new President of Portugal?
Ans- Marcelo Rebelo de Sousa

8.  6th National Voters’ Day (NVD) was observed across the country on which date ?
Ans- 25 January 2016

9.  e-Payment facility for LPG cylinders launched in which city?
Ans- Mumbai

10. Maharashtra based RBL Bank has launched a new platform  to provide all around banking services to emerging entrepreneurs?
Ans- India Startup Club

11. India defeated which country to win blind T20 Asia Cup?

Ans-Pakistan

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post