English Practice Set-26 For LIC, SO

Dear Bank Aspirants we are providing practice English questions set for LIC AAO and Syndicate manipal PO exam. Try to solve these Mixed Questions and share time taken to solve these Mixed Questions and share your attempt.

English Questions- phrase replacement

In English section  Comprehension, Cloze test, Fill in the Blanks , rearrangement, spotting errors play important role in  exam.


The following six sentences have to be arranged in the proper sequence, so as to form a meaningful paragraph. On the basis of your sequencing, answer the questions given below.

Q(1-5):
A)Moreover, salaries in public sector enterprises are not as competitive as those offered by private or foreign corporate.
B)This trend should be a wake-up call for stakeholders to examine why employee are seeking better opportunities with private companies in India and abroad.
C)Public Sector Enterprises (PSEs) have been experiencing severe challenges in attracting, motivating and retaining their key staff.
D)Having identified these as the reasons why employees leave PSEs, it is important to empower stakeholders to find ways to remedy the situation.
E)One reason is that young employees lured away by private firms are more willing to undertake professional risks.
F)Employees in specialist roles especially have become increasingly difficult to retain.


1. Which of the following will be the Fourth sentence?
(A) A
(B) B
(C) C
(D) D
(E) E

2. Which of the following will be the First sentence?
(A) F
(B) D
(C) C
(D) B
(E) A

3. Which of the following will be the Last sentence?
(A) F
(B) D
(C) C
(D) B
(E) A

4. Which of the following will be the Third sentence?
(A) A
(B) B
(C) C
(D) D
(E)  E

5. Which of the following will the Fifth sentence?
(A) B
(B) A
(C) C
(D) D
(E)  E

Q(6-10):
A)Ironically, the same parents who are considered to be ignorant are thought to be very enlightened in choosing private schools over state-run ones.
B)This is all the more reason why we should include them during the planning and implementation of the system.
C)This is apparent at every stage from policymaking to implementation as critical decisions are made without the participation of the stakeholders,an attitude that can only be described as either arrogance or indifference.
D)In reality,every parent decides which school is a good one, based on his/her own set of values,perceptions and aspirations.
E)The root cause of most of the ills that plague our education system is the enormous distance that separates the power centres within the system and the schools where the action takes place.
F)It is often said in defense of such an approach that poor parents are too ignorant to be the partners in a meaningful dialogue.

6. Which of the following will be the Fourth sentence?
(A) A
(B) B
(C) C
(D) D
(E) E

7. Which of the following will be the First sentence?
(A) F
(B) D
(C) E
(D) B
(E) A

8. Which of the following will be the Last sentence?
(A) F
(B) D
(C) C
(D) B
(E) A

9. Which of the following will be the Third sentence?
(A) A
(B) B
(C) C
(D) F
(E)  E

10. Which of the following will the Fifth sentence?
(A) B
(B) A
(C) C
(D) D
(E)  E

Answers:
1.E
2.C
3.B
4.B
5.B
6.A
7.C
8.D
9.D
10.D


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post