Current Affairs Quiz of 19-20 March 2016

Dear Readers, we are presenting Current Affairs quiz of  March 2016 at examguruadda.in. Current Affairs quiz covers all important topics of Current Affairs for all competitive exams.

Current Affairs Quiz

1. In which city the 5th edition of India Aviation was inaugurated by the President Pranab Mukherjee?
Ans-Hyderabad

2. Name the IT firm that signed a Memorandum of Understanding with Olympic Gold Quest organisation to support Indian woman athlete at Rio?
Ans- Genpact

3. As per the Indian Railway Catering and Tourism Corporation (IRCTC) survey, which railway station was declared as the cleanest in India?
Ans- Surat Railway Station

4. Which village became the first open defecation-free village in Srikakulam district in Andhra Pradesh?
Ans-Vanjangipeta

5. Name the Indian bank that claimed the top slot in mobile banking ?
Ans- State Bank of India

6. World Sparrow Day observed on which day?
Ans- 20 March

7. Which state government has launched India’s first state-wide broadband project?
Ans- Andhra Pradesh

8. Which union ministry is hosting “The Everlasting Flame International Programme”?
Ans- Ministry of Minority Affairs

9. Which is the first bank to commence the sale of Indian Gold Coin (IGC) in the domestic market?
Ans- Indian Overseas Bank

10. The 2016 Global Bamboo Summit will be hosted by which city of India?
Ans-Indore

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post