Current Affairs Quiz of 19-20 April 2016

Dear Readers, we are presenting Current Affairs quiz of  April 2016 at examguruadda.in. Current Affairs quiz covers all important topics of Current Affairs for all competitive exams.


Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz of 19-20 April 2016


1. Who is the President of World Bank ?
Ans- Jim Yong Kim

2. Who has been appointed as Additional Director General in the Central Reserve Police Force (CRPF)?
Ans- Deepak Mishra

3. Who won 2016 Monte Carlo Masters title of Tennis in Males?
Ans- Rafael Nadal

4. Who becomes first private sector bank to open dedicated branch for startups?

Ans- RBL Bank (formerly Ratnakar Bank)

5. What is India's rank in 2016 World Press Freedom Index?
Ans- 133rd

6. Who was honoured with George Grierson prize for promoting Hindi?
Ans- Chinese professor Ge Fuping

7. Who was nominated as US envoy to Chad?
Ans- Indian-American Geeta Pasi

8. Who has been promoted to international outdoor umpire by the International Hockey Federation (FIH)?
Ans- India’s Durga Thakur

9. Who has won the 2016 Laureus World Sportsman of the Year Award?

Ans- Novak Djokovic

10.  Which village panchayat has been awarded as the best Panchayat in India?
Ans- Balamallupalli village of Telangana

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post