Current Affairs Quiz of 9-10 April 2016

Dear Readers, we are presenting Current Affairs quiz of  April 2016 at examguruadda.in. Current Affairs quiz covers all important topics of Current Affairs for all competitive exams.

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz of 9-10 April 2016

1. Who was appointed as brand ambassador?
Ans- MS Dhoni

2. Who was elected as JD(U) president ?
Ans- Nitish kumar

3. Who was conferred with Founders Award posthumously in UK?

Ans- Mother Teresa

4. What is the name of Committee to monitor Government Advertisements?
Ans- B B Tandon

5. Sajibu Cheiraoba festival celebrated at which place?
Ans- Manipur

6. India’s first Metrino Pod Taxi project will come up in which city?

Ans- Gurgaon, Haryana

7. Who has launched ambitious Climate Change Action Plan (CCP) to accelerate efforts to tackle climate change over the next five years i.e. by 2020 ?
Ans- World Bank

8. Who was appointed as brand ambassador of 'Skill India'?
Ans- Sachin Tendulkar

9. Which state has become the first Indian state to pass Land Title Bill?

Ans- Rajasthan

10. “Zarb missile” has been successfully test fired by which country?
Ans- Pakistan

11. Puttingal Temple is located in which state of India?
Ans- Paravaur (Kollam District) of Kerala

12. Whose birth anniversary will be celebrated on April 13, 2016 at the UN headquarters?
Ans- B R Ambedkar

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post