Science Quiz for SSC CGL

Dear SSC Aspirants, practice General studies questions for upcoming CGL 2016 and Other exams.

Science Quiz
Science Quiz for SSC CGL

1. The body fights infections with the help of -
(A) Plasma
(B) Antigen
(C) Good Food
(D) Immune System

2. Cub is a baby animal related to -
(A) Tiger, Bear, Lion
(B) Tiger, Bear, Elephant
(C) Bear, Elephant, Lion
(D) Lion, Tiger, Camel

3. Amoebiasis is causing
(A) Dysentery
(B) Fever
(C) Serve cold
(D) Headache and cold

4. Which one of the following is highly dangerous radioactive pollutant ?
(A) Phosphorus-32
(B) Sulphur-35
(C) Strontium-90
(D) Calcium-40

5. The total number of bones in man are
(A) 208
(B) 206
(C) 207
(D) 209

6. The indicator of SO2 pollution of air is—
(A) Lichen
(B) Fern
(C) Black mould
(D) Moss

7.Ductless glands are known as
(A) exocrine glands
(B)endocrine glands
(C)tubular glands
(D)alveolar glands

8.Duodenum is a part of
(A)brain
(B) intestines
(C) liver
(D) lungs

9. DNA stands for -
(A) Degenerated Neuron Activation
(B) Double Neuron Activation
(C) Dinucleic Acid
(D) Deoxyribonucleic Acid

10. Which of the following is not a sensory organ?
(A) Ear
(B) Tounge
(C) Nose
(D) Brain


Answers
1-D
2-A
3-A
4-C
5-B
6-A
7-B
8-B
9-D
10-D

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post