Computer Quiz

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.
1. Digital Camera is an?
a)Input Device
b)Output Device
c)Storage Device
d)Controller Device
e)None of these

2. Which of the following is not a web browser?
a)Mozilla
b)IE
c)CE
d)Opera
e)Safari

3. The backspace key is most often used to?
a)Delete a character to the right of the cursor
b)Delete a character to the left of the cursor
c)Delete a character above the cursor
d)Delete a character below the cursor
e)None of these

4. Which of the following keyboard shortcuts is used to view the properties of a selected object?
a)Alt + Space
b)Ctrl + Space
c)Alt + Enter
d)Ctrl + Enter
e)None of these

5. Which of the following is a data - entry device?
a)Barcode Reader
b)MICR
c)OMR
d)OCR
e)All of the above

6. Adwords is an-------------
a)Advertising Service by Microsoft
b)Advertising Service by Google
c)Advanced Search Engine
d)Automatic words Search Engine by Yahoo
e)Advertising Service by Yahoo

7. System Software includes which of the following?
a)Linkers
b)Debuggers
c)Loaders
d)Compilers
e)All the above

8. Which of the following is / are the functions of operating system?
a)Memory Management
b)Access to I/O devices
c)Controlled Access to files
d)All the above
e)None of these

9. Each Web address is actually a series of numbers, which is usually called as------------
a)Domain Name
b)URL
c)http
d)HTML
e)IP address

10. Which of the following is the short-cut key to close an active tab of a browser?
a)Alt + F4
b)Ctrl + C
c)Ctrl + F4
d)Shift + C
e)Ctrl + W


ANSWER:
1.a
2.c
3.b
4.c
5.e
6.b
7.e
8.d
9.e
10.e

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post