Current Affairs Quiz of 29-30 April 2016

Dear Readers, we are presenting Current Affairs quiz of  April 2016 at Current Affairs quiz covers all important topics of Current Affairs for all competitive exams.

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz of 29-30 April 2016

1. What is full form of UJALA?
Ans- Unnat Jyoti by Affordable LEDs for All (UJALA)

2. Who won 2016 Nelson Mandela Award?
Ans- Tabassum Adnan

3. The International Jazz Day 2016 was observed across the world on.......?
Ans- 30 April

4. Who made fastest ever century in cricket history?
Ans- Tobago batsman Iraq Thomas

5. Which State Government to provide 10 % reservation to economically backward of higher castes?
Ans- Gujarat

6. Who has been selected for prestigious ‘Order of the Rising Sun, Gold and Silver’, Japan’s highest civilian award?
Ans- Former bureaucrat NK Singh

7. Who was appointed as DG of Railways Protection Force?
Ans- Surender Kumar Bhagat

8. Veer and Nipat decommissioned recently.They are ......?
Ans- Indian Naval Ships (INS)

9. Which country’s bank note has won the 2015 IBNS Bank Note of the Year Award?
Ans- New Zealand’s $5 polymer note

10. What is the India’s rank in global doping report for year 2014 by World Anti-Doping Agency (WADA)?
Ans- Third

11. The Almatti Dam is a hydroelectric project on which river?
Ans- Krishna



Previous Post
Next Post