Current Affairs Quiz of 5-6 June 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 5-6 June 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.




Current Affairs Quiz of 5-6 June 2016

1. Who was sworn-in as Chief Minister of Puducherry?
Ans- V Narayanasamy

2. Who won the French Open Mixed Doubles title?
Ans- Leander Paes and Martina Hingis

3. World Environment Day (WED) is observed on which date?
Ans- 05 June

4. Who has won the 2016 French Open title in the men’s singles category?
Ans- Novak Djokovic

5. Avtar Singh, who recently qualified for olympics 2016, is related to which sports?
Ans- Judoka

6. Manohar Aich passes away. who was he?
Ans- India’s first Mr Universe

7. Which state assembly that passed the Ease of Doing Business Bill, 2016?
Ans- Assam

8. Who has been named as the official mascot for South Korea’s 2018 Pyeongchang Winter Olympics?
Ans- A cheerful white tiger cub “Soohorang”

9. Which committee has been constituted for financial sector research and recruitment?
Ans- PK Sinha committee

10. Who was awarded the prestigious Olympic Order by the International Olympic Committee (IOC)?
Ans- N Ramachandran

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post