Current Affairs Quiz of 27-28 July 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 27-28 July 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read- 
Current Affairs Quiz collection of June 2016

GK Booster of June 2016


Current Affairs Quiz of 27-28 July 2016


1. World Hepatitis Day 2016 was observed across the world on......?
Ans- 28 July 2016

2. Which Indian bank has recently got in-principle approval from Securities and Exchange Board of India ( SEBI) to start Asset Management Company (AMC) in India?
Ans- Yes Bank

3. India has signed $1 billion deal with which country for 4 P-8I submarine hunter aircrafts?
Ans- United States

4. The foreign investment in Indian Stock Exchanges has been increased from 5% to _____?
Ans- 15%

5. Who has been appointed as the chief Brexit negotiator by the European Commission?
Ans- Michel Barnier

6. Which expert committee has been constituted to explore alternatives to pellet guns as non-lethal weapons?
Ans- T V S N Prasad committee

7. Which country has been officially declared measles free by the World Health Organisation (WHO)?
Ans- Brazil

8. The book “The Sialkot Saga” has been authored by whom?
Ans- Ashwin Sanghi

9. Who will replace wrestler Narsingh Yadav for Rio Olympics in the 74kg freestyle category?
Ans- Parveen Rana

10. Name the former Indian athlete who will be honoured with the Bharat Gaurav Award by the East Bengal Football Club ?
Ans- Milkha Singh

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post