Current Affairs Quiz of 7-8 July 2016

Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 7-8 July 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read- 
Current Affairs Quiz collection of June 2016

GK Booster of June 2016


Current Affairs Quiz of 7-8 July 2016

1. Which committee has been constituted to examine the feasibility of a new financial year?
Ans- Shankar Acharya committee

2. The 2016 North Atlantic Treaty Organization (NATO) Summit has started in which city ?
Ans- Warsaw

3. The ‘Smart Pulse Survey’ will be conducted by which state government of India?
Ans- Andhra Pradesh

4. The Pobitora wildlife sanctuary is located in which state of India?
Ans- Assam

5. Name the South African writer who won the 2016 Caine Prize?
Ans- Lidudumalingani Mqombothi

6. India was placed at what position in the Networked Readiness Index (NRI) 2016 that was released by the Geneva-based World Economic Forum (WEF)?
Ans- 91st

7. Which platform was launched by the State Bank of India (SBI) for Facebook and Twitter users?
Ans- SBI Mingle

8. Which state has become the first state in the country to introduce minimum wages for part time workers?
Ans-Rajasthan

9. Which state launched the second phase of Haritha Haram programme of government in the state?
Ans- Telangana

10. Which bank launched India’s first full-fledged digital banking service for small-and medium enterprises?
Ans- HDFC Bank

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post