Computer Quiz for IBPS Exams

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.

Computer Quiz

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.
Computer Quiz for IBPS Exams

1. Which of the following is used to automatically insert the date in MS Word?
a) Alt + Ctrl+ G
b)Alt + Ctrl + D
c)Alt + Shift + D
d)Alt + Enter + F
e)None of the above

2. A central computer that holds data for many computers is known as which among the following?
a)Mini Computer
b)Micro Computer
c)Workstation
d)Server
e)None of the above

3. The number system used in computer to perform processing as well as calculation is known as?
a)Decimal Number System
b)Binary Number System
c)Hexadecimal Number System
d)Octal Number System
e)None of the above

4. Who among the following is known as the Father of Computer Mouse?
a)John Van Newman
b)Douglas Engelbart
c)Jeremy Pascal
d)Charles Babbage
e)None of the above

5. Which of the following is an example of Toggle Key in a computer?
a)Ctrl
b)Shift
c)Caps Lock
d)Num Lock
e)Both (c) and (d)

6.To access a mainframe or supercomputer, users often use a ___
a)terminal
b)node
c)desktop
d)handheld
e)None of these

7.A (n) __________ file contains information in an indexed and cross-linked format.
a)executable
b)initialization
c)help
d)Bookmark
e)None of these.

8.The ……… is the term used to describe the window that is currently being used.
a)Web Window
b)Display area
c)WordPad Window
d)Active window
e)Monitor

9.You must install this on a network if you want to Share a broadband Internet connection.
a)Router
b)Modem
c)Node
d)Cable
e)None of these.

10.To move the cursor to the end of the document press
a)Ctrl + Esc
b)Ctrl + End
c)Ctrl + Home
d)Ctrl + c
e)None of these


Answers
1-c
2-d
3-b
4-b
5-e
6.a
7.c
8.d
9.a
10.b

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post