Current Affairs Quiz of 19-20 August 2016

Dear Readers presents Current Affairs quiz of 19-20 August 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read-
Current Affairs Quiz collection of June 2016
GK Booster of July 2016

Current Affairs Quiz of 19-20 August 2016

1. Who has been appointed as RBI Governor for a period of three years with effect from September 4 this year?
Ans- Urjit Patel

2. BRICS women Parliamentarian’s forumheld at which place?
Ans- Jaipur

3. Who becomes first athlete to win 9 gold medals in sprinting events of Olympics?
Ans-Jamaican Sprinter Usain Bolt

4. The World Humanitarian Day (WHD) is observed every year on........?
Ans- 19th August

5. Who won the silver medal in women’s singles badminton event at 2016 Rio Olympics?
Ans- India’s ace shuttler Pusarla Venkata Sindhu

6. Who became first state in the country to launch India’s first comprehensive ‘Crime Criminal Tracking Network System’ (CCTNS)?
Ans- Maharashtra

7. Who was awarded the prestigious 25th Vyas Samman 2015 for her poetry collection "Kshama"?
Ans- Hindi scholar and writer Sunita Jain

8. Who has won India’s first medal at the 2016 Rio Olympics?
Ans- Sakshi Malik

9. The book “The Orphanage of Words” has been authored by whom?
Ans- Shinie Antony

10. Carolina Marin, who has won women’s badminton singles gold medal at the 2016 Rio Olympics, is belonged to which country?
Ans- Spain



Previous Post
Next Post