Current Affairs Quiz of 21-22 August 2016



Dear Readers Examguruadda.in presents Current Affairs quiz of 21-22 August 2016 that cover important current affair events. Current Affairs quiz prepared according to the latest Bank, SSC and other competitive exams.

Also Read-
Current Affairs Quiz collection of June 2016
GK Booster of July 2016


Current Affairs Quiz of 21-22 August 2016


1. The Bharat Sanchar Nigam Limited(BSNL) has signed MoU with which technology giant to offer telecom and IT solutions?

Ans-Microsoft

2. Who authored the book Life In Diplomacy?
Ans-M K Rasgotra

3. Which country topped the medal table at 2016 Summer Olympics recently concluded in Rio de Janeiro, Brazil.?
Ans-The United States

4. Which Indian actor is chosen for the prestigious Chevalier de l'Ordre des Arts et Lettres (Knight in the National Order Arts and Letters)?
Ans-Kamal Haasan

5. BRICS women parliamentarians’ forum was held in which city of India?
Ans- Jaipur

6. Who was appointed as India's Ambassador to Georgia?
Ans- Yogeshwar Sangwan

7. The World Mosquito Day is observed on which day?
Ans- August 20

8. Who has been bestowed with the Olympic Order award?
Ans- N Ramachandran

9. The world’s highest and longest glass-bottomed bridge was opened to visitors in which country?
Ans- China

10. Who will take over as Non-Executive Part-time Chairman of YES Bank?
Ans-Ashok Chawla

11. Which Bank makes locker visiting facility free?
Ans- Punjab National Bank

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post