SSC English- Mixed Quiz

Dear Readers, Practice SSC english mixed quiz based on latest exam pattern.

Directions (1-5): Sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four .

1. Several items have been left…………..from the list.
(a) behind
(b) off
(c) out
(d) within
2. I have not paid my school fees…………….
(a) then
(b) yet
(c) already
(d) now

3. She has…………seen this movie twice.
(a) already
(b) quite
(c) yet
(d) often

4. My father has……………..returned home from work.
(a) yet
(b) just
(c) now
(d) never

5. After the treatment, he was relieved…………..the pain.
(a) from
(b) with
(c) for
(d) of

Directions (6-8) : Out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word and mark it .

6. GROTESQUE
(a) Absurd
(b) Laughable
(c) Bizarre
(d) Shameful

7. IGNOMINY
(a) Disgrace
(b) Trial
(c) Exposure
(d) Stupidity

8. ONSLAUGHT
(a) Defence
(b) Invasion
(c) Counterattack
(d) Resistance

Directions (9-10) : Choose the word opposite in meaning to the given word and mark it .

9. GARRULOUS
(a) Reticent
(b) Gaunt
(c) Verbose
(d) Serious

10. SCRUPULOUS
(a) Caring
(b) Careful
(c) Careless
(d) Wise

Answers
1.(c)
2.(b)
3.(a)
4.(b)
5.(d)
6.(c)
7.(a)
8.(b)
9.(a)
10.(c)

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post